Λάθος πρόγνωσης καιρού στην περιοχή Πύργου Ηλείας . απαγοήτευση αναξιόπιστο.νομίζω..
-
Το sites σας εδώ λυπόμαστε αλλά είναι αναξιόπιστο σχεδόν άχρηστο !!! καμμία σχέση με την πραγματικότητα εδώ στην περιοχή μας Πύργος Ηλείας γίνετε χαμός πλυμμήρησα πολύ βροχή πολλά χιλιοστά ..και εσείς εδω μας κοροιδεύετε με λίγη βροχούλα θα έπρεπε να ντρέπεστε λίγο με το όχι καλό σας sites καιρού. Είμαι απογοητευμένος και τσαντισμένος που σας πιστέψα με.εδώ.
-
@kairoskopos24
Η Windy δεν εκδίδει προγνώσεις καιρού, απλώς οπτικοποιεί τα προγνωστικά δεδομένα
μεγάλων μετεωρολογικών οργανισμών (Ευρωπαϊκό Κέντρο, Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, Αμερικανική Μ.Υ. κτλ).
Το να το χαρακτηρίζετε "άχρηστο", αποτελεί μια πολύ αυστηρή κριτική, άδικη κατά την γνώμη μου.
Όλα τα μετεωρολογικά μοντέλα έδιναν σημαντικά ποσά βροχής στην περιοχή σας.
Δείτε τα 3ωρα ύψη βροχής για τις 15:00 της 5-3-2022
Επίσης και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδόσει έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας (warning) που λέει:
"Σάββατο (05-03-2022)
α) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα έντονες καταιγίδες θα εκδηλωθούν, από το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα...".
Τέλος, θέλω να επισημάνω ότι το μεγάλο ύψος βροχής στην περιοχή σας (περίπου 68mm)
προήλθε από μια μεμονωμένη ισχυρή καταιγίδα, η οποία φαινόταν να σας πλησιάζει από νοτιοδυτικά
Συμπερασματικά, η Windy σας παρέχει (χωρίς κόστος και χωρίς ενοχλητικές διαφημίσεις!)
πολλά εργαλεία για μακροπρόθεσμη πρόγνωση (forecast) μέσω των καλύτερων παγκόσμιων και περιοχικών μοντέλων
καθώς και εργαλεία βραχυπρόθεσμης πρόγνωσης (nowcasting)
μέσω δορυφορικής εικόνας και εικόνας radar+lightnings.
Η μελέτη και αξιοποίησή τους μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε
την καλύτερη πρόγνωση και έγκαιρη προειδοποίηση για την περιοχή σας.