Lokální ukazatel (černá vlaječka) ukazuje nesmyslné údaje
-
Ahoj,
objevil jsem asi chybu u lokálního ukazatele na mapě (černá vlaječka). Ukazuje nesmyslné údaje, které jsou v rozporu s předpovědním modelem.
Příklad: Praha Chodov předpověď na út 3.4. 12:00 lokální ukazatel ukazuje rychlost větru 61 km/h a a ECMWF model ukazuje 8 km/h ! Stejný problém je i u teploty (1°C a 8°C)
Přikládám print screeny obrazovky.
Přeji Vám hezký den a díky moc za Vaši práci.
Martin -
Hmmm existuje nejaky postup jak jste se k tomuto probil?
-
@bren123 Ahoj, Martine, ted jsem na to koukal a mate nastavenou jinou vysku (2000m) nez na zemi, picker pak zobrazuje hodnotu v dane vysce. Kdyz si zmenite vysku na zemi, tak by hodnoty mely byt priblizne stejna (ve vyssim zoomu se zobrazuje prumerna hodnota). Kdyz si za zoomujete k mape, tak hodnoty budou stejne, jak v detailu tak v mape.
-
@ivo
No probil jsem se k tomu tak, že jsem si před časem lítal v oblacích 2000 m nad zemí a zapomenul sednout na zem. A v mapě zůstala nastavená výška z minula, čehož si všiml až Tom Slavkovský.
Omlouvám se tedy za planý poplach.
Zkuste se ale prosím zamyslet, jestli by předpovědní modely neměly ukazovat hodnoty stejné jako picker v uživatelem zvolené výšce. Pro letce by to asi smysl mělo. Pokud bych plánoval let v určité výšce, určitě by mě zajímala i předpověď počasí v dané letové hladině, abych se mohl rozhodnout podle vývoje počasí. -
@tomslavkovsky
Díky Tome, omlouvám se za planý poplach. Té z minula zapomenuté nastavené výšky (2000m) jsem si bohužel nevšiml.
Myslím si ale, že předpovědní modely by v uživatelem zvolené výšce měly ukazovat hodnoty stejné jako picker.
Jinak vás chci ale všechny pochválit. Odvádíte skvělou práci.
Martin