Upozornění na správný vítr
-
Dobrý den, létám motorový paragliding a neustále musím hlídat sílu větru, než vyrazím do vzduchu. Bylo by super, kdybych si našel nějaký bod (klikl na mapu) a nastavil si, že pokud bude dle předpověďi např. 24h dopředu v rozmezí 18:00 - 21:00 hodin foukat v tomto místě maximální vítr, např. do 3m/s windy mi pošle sms nebo e-mail. Pro paraglidisty bez motoru by pak bylo ještě dobré, kdyby si mohli vybrat směr větru. Myslím, že hodně lidem by to ulehčilo život :). Klidně bych za takovou službu byl ochoten platit. Děkuji, Radek.
-
Ahoj @Radekuo, děkujeme za dotaz a naprosto chápeme. :)
Co takhle využít naši službu "Alert / Upozornění" (zcela zdarma, zde rychlý návod), díky které můžete pravidelně - většinou 24 hodin předem - dostávat emailová upozornění na požadované počasí pro Vaše oblíbené lokality:
- Můžete si nastavit libovolné množství alertů / lokalit.
- Každý alert lze nastavit podle specifických preferencí. Konkrétně u větru můžete sledovat jeho směr a sílu.
- Pro každý alert si můžete libovolně nastavit časové vlastnosti, přičemž je použitý lokální čas daného místa:
a) jak dlouho musí podmínky trvat, aby bylo odesláno upozornění
b) část dne, která mě zajímá
c) část týdne, která mě zajímá - U každého alertu si můžete vybrat předpovědní model.
Snad je tato odpověď užitečná. Kdyby Vás ještě cokoliv zajímalo, ptejte se. ~ Marie
A ještě skvělá upoutávka: https://blog.windy.com/windy-alerts-sneak-peek/
-
Perfektní! Hned vyzkouším. Mockrát děkuji.
-
Mohu se ještě zeptat, jak přesně funguje funkce " jak dlouho musí podmínky trvat, aby bylo odesláno upozornění" ? Jsou tam 3 možnosti: for at least 3, 6, 9 hodin. V případě modelu ECMWF, který se aktualizuje každých 12 hodin, je jasné že předpověď bude vždy trvat 3, 6, nebo 9 hodin.